Wie Zijn Wij?

 

Kunsthuis "Marc Chagall" is gespecialiseerd in grafisch werk - voornamelijk litho's en etsen - van Marc Chagall. Het werd in juli 1999 gesticht door de eigenaar, Leo Verdegaal. Tot en met oktober 2008 waren wij gevestigd op een mooi plekje in de Amsterdamse Jordaan.

 

Na ruim 9 mooie jaren daar verhuisden wij naar Bergen om een woonwens te vervullen. De galerie verhuisde natuurlijk mee. Prachtige kunst in een dito omgeving, een ideale combinatie voor een dagje uit!

 

Het Kunsthuis hecht grote waarde aan het werk van Chagall en daarom ook aan de authenticiteit van het werk. Wij zijn lid van de Vereniging voor Originele Grafiek (V.O.G.). De expertise die werd opgebouwd gedurende zo'n 15 jaar verzamelen en natuurlijk ook sinds de opening van de galerie, plus de keuzes die wij hebben gemaakt in wat wij aanbieden leiden er toe dat wij een absolute, onbeperkte niet-goed-geld-terug garantie kunnen geven op de echtheid van door ons aangeboden kunstwerken.

 

Zoals gezegd is de galerie voortgekomen uit een verzameling die gedurende zo'n 15 jaar werd opgebouwd. Het werk van Chagall bleek zo uitgebreid en gevarieerd, dat elke nieuwe vondst, op vaak buitenlandse zoektochten, tot nieuw enthousiasme leidde.

 

Allengs ontstond het idee om er ook iets mee te doen en het werk gemakkelijk bereikbaar te maken in Nederland.

 

Dat leidde op 1 juli 1999 tot de opening van het Kunsthuis, dat natuurlijk de naam moest dragen van de kunstenaar om wie het allemaal draait.

 

Sinds 2002 hebben wij de keuze gemaakt om ook grafiek van Kees van Dongen aan te bieden. Hoewel Chagall en Van Dongen erg verschillend waren als mens en als kunstenaar, bestaan er grote overeenkomsten in levensgeschiedenis en zien wij Kees van Dongen als een mooie aanvulling op Marc Chagall.

 
 
Openingstijden:

De galerie is twee dagen per week geopend, namelijk op vrijdag en zaterdag van 13.00 tot 17.00 uur. Daarnaast open op afspraak.

 

Gezien de decentrale ligging is het altijd aan te bevelen om voor u komt te bellen. Het kan zijn dat we gesloten zijn in verband met deelname aan een kunstbeurs of vakantie.

 
Telefoon:

06-18887801

 
Kunsthuis "Marc Chagall"
KvK nr: 34119123